Pannacotta

Hejj! Igar sa kom Ebbas familj hit och at middag.
Det blev pannacotta till efteratt, har e receptet:
3 dl vispgradde
1/2 vaniljstang
1 kanelstang
4 st kardemummakarnor
1/2 dl socker
2 st gelatinblad

Garnering:
Hallon

Tillagning:

1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).

2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.

3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl. Ibland måste man doppa skålarna i lite varmt vatten för att pannacottan ska släppa. Men de skall bara doppas snabbt, annars kan de förlora formen.

Garnera med hallon, eller en sås gjord på bär mixade tillsammans med lite socker.

Tips: om det känns lite för fett med bara vispgrädde kan man även använda matlagningsgrädde (15%).

Tasteline.com

Kram Sarah


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0